Portabelloburgare med broccoliröra

En jättegod vegetarisk, glutenfri och mjölkfri variant av den klassiska hamburgertallriken.

IMG_5115
IMG_5112

Ingredienser

portabellosvampar (beräkna 1-2 st per pers)
glutenfritt bröd
1 färsk broccoli (ca 250 gram)
en näve basilikablad
3 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor
pressad citron
1 dl solrosfrön
glutenfria brödskivor
grönsaker som tillbehör

Gör så här
1. Bryt upp broccolin i buketter, skala av stocken och skär den i bitar. Koka först stocken i saltat vatten i några minuter och tillsätt sedan buketterna. Koka tills allt mjuknat.
2. Skölj broccolin i kallt vatten och mixa den sedan tillsammans med vitlök, basilika och solrosfrön. Häll ner olja och krydda med örtsalt och peppar. Mixa igen.
3. Stek bortabellosvamparna i lite olja och krydda med salt och peppar. Rosta brödet.
4. Lägg broccoliröran på burgarna och servera tillsammans med grönsaker.

Annonser

1 kommentar

Filed under Middag/lunch

One response to “Portabelloburgare med broccoliröra

  1. Det här verkar ju gigantiskt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s