Grillad avokado med räkkompott och limadipp

Det var första gången jag åt grillad avokado. Högsta betyg! Tillsammans med tillbehören blev detta årets bästa grillmiddag, i alla fall om man frågar mig : )

IMG_4518 IMG_4520

Räkkompott (4 pers)
1 vitlöksklyfta
4-5 plommontomater
en näve färsk persilja
1/2 ekologisk citron
3 msk olivolja
örtsalt och peppar
1 förpackning oskalade räkor
2 avokado

1. Dela tomaterna och hacka persiljan. Blanda det med skal och saft av en citron, olivolja och kryddor. 
2. Skala räkorna och blanda ner.
3. Dela avokadon på mitten och grilla med snittsidan ner i ca 3-4 minuter. Fyll sedan avokadon med räkkompotten.

Limadipp
Mixa 1 förpackning ekologiska blandade bönor med 2 msk olivolja, 1 pressad citron, 3 msk tahini, 1 tsk gurkmeja, 4 msk vatten, örtsalt och lite chilipulver, en näve hackad persilja och 1 tsk spiskummin till en slät röra. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om den är för tjock.

Servera avokadon, räkkompotten och limadippen med grillade foliepaket fyllda med grönsaker.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s