Chokladbakelser med hallonglass

Alltså, mmmmmm! Varma chokladmuffins fyllda med kall banan- och hallonglass. En somrig och fräsch efterrätt – helt fri från gluten, laktos och raffinerat socker.

IMG_4020 IMG_4024 IMG_4027

Ingredienser (6 st bakelser)
1,25 dl kokosmjöl
1 dl glutenfria havregryn (eller fiberhavregryn)
1/2 dl ekologisk kakao
2 msk olja (matolja eller kokosolja)
2,5 msk kokossocker
1/2 tsk bakpulver
1-1,5 dl vatten
1 ägg

frusen banan
frusna hallon
vaniljpulver

Gör så här
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål och blanda ner resterande ingredienser till smeten. Fördela i 6 muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
2. Mixa frusen banan och hallon med lite ekologiskt vaniljpulver i en matberedare tills det fått en krämig konsistens. Tillsätt eventuellt lite vatten under mixningen.
3. Dela alla muffins i två delar och fyll dem med hallonglassen!

Annonser

1 kommentar

Filed under Godsaker

One response to “Chokladbakelser med hallonglass

  1. Ser riktigt gott ut! Skall prova nästa gång möjligheten ges 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s