Spenatbollar med svamp och broccolimos

DSC00043 DSC00045 DSC00049

Spenatbollar
ca 300 g spenat
50 g fetaost
2 dl sojamjöl (eller annat mjöl)
pressad citron
1 pressad vitlöksklyfta
1 gul lök
1/2-1 tsk sambal oelek (beror på hur starkt man gillar)
2 ägg
1 tsk fiberhusk
vitpeppar, salt, svartpeppar, lökpulver

Broccolimos
600 g färsk broccoli
oatly sojagrädde
vitpeppar och salt

Instruktioner
1. Sätt ugnen på 175 grader. Tina spenaten och häll bort det mesta av vattnet. Finhacka löken och blanda den med spenaten i en skål. Blanda ner resterande ingredienser till bollarna. Låt smeten stå och dra sig någon minut och stek under tiden champinjoner.
2. Forma spenatsmeten till bollar och stek i olja tills de fått fin färg. Lägg dem sedan på ett bakplåtspapper i ugnen ca 15-20 minuter.
3. Koka broccolin tills den är mjuk. Mixa och häll under tiden ner sojagrädde tills moset fått lagom konsistens. Smaka av med vitpeppar och salt.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s