Örtmarinerad tofu med kålmix

IMG_1399

Ingredienser
200 g tofu
en bit strimlad rödkål
grönkål
1/2 förpackning havregrädde
en skvätt japansk soja
1/2 ekologisk grönsaksbuljong
marinad: olja, vitvinsvinäger, torkad persilja, timjan, vitlök, honung, salt och peppar.
tillbehör: avokado, fetaost, skivade rödbetor, broccoli och cashewnötter

Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en fryspåse tillsammans med tofun. Låt det ligga och dra sig ungefär ett dygn.
2. Strimla och fräs rödkål i lite olja. Skiva tofu och tillsätt det tillsammans med grönkål. Fräs allt på hög värme och krydda ordentligt.
3. Blanda ner matgrädde, soja och grönsaksbuljong. Låt det stå och puttra någon minut.
4. Servera med grönsaker.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s