Tofu-stroganoff

En  vegetarisk (men smakmässigt typ identisk) variant av korvstroganoff. Tofu är gjort av proteinrika sojabönor och är därför ett perfekt substitut för kött. Det är dock ganska neutralt i smaken så man ska inte vara feg med kryddningen.

Andra recept på tofu:

IMG_0638

Ingredienser (ca 2 portioner)
200 g tofu
1 gul eller röd lök
2 msk tomatpuré
200 g ekologiska krossade tomater
1-2 dl sojagrädde
1 ekologisk grönsaksbuljong
1 msk senap
chilipulver, örtsalt, paprikapulver, svartpeppar
3 dl matvete
salladstillbehör

Instruktioner
1. Koka 3 dl matvete i 4 dl lätt saltat vatten i 15 minuter på låg värme.
2. Hacka under tiden lök och tärna tofu. Stek det i lite matolja i några minuter. Krydda med chili, örtsalt, paprika och svartpeppar.
3. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, grönsaksbuljong, sojagrädde och senap. Låt det koka upp och puttra några minuter.
4. Avsluta med lite mer svartpeppar och servera tillsammans med matvete och sallad.

Annonser

1 kommentar

Filed under Middag/lunch

One response to “Tofu-stroganoff

  1. Hade jag haft en portion av hein skulle jag ha satt tänderna i maträtten med full kraft.

    /Din Stora Beundrare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s