Grön pasta med spenatpesto

Det här alltså! Mmmmmm. En helt grym variant av pesto som är både billig och enkel. IMG_0634 IMG_0635

Grön pasta
sojabönor
haricots verts
solroskärnor
fullkornspasta eller glutenfri pasta
(avokado och soltorkade tomater till servering)

Spenatpesto
ca 1/2 dl rostade solrosfrön
färsk (eller tinad) spenat
2 vitlöksklyftor
lite pressad citron
ca 1 dl riven ost olivolja
fryst eller färsk basilika
salt och peppar

Instruktioner
1. Koka pasta i en kastrull. Torrosta solroskärnor i en stekpanna utan fett. Stek  haricots verts och sojabönor tills de mjuknat och krydda med örtsalt och lite chilipulver.
2. Mixa hälften av solroskärnorna med resterande ingredienser till spenatpeston. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda ihop peston med pastan och häll sedan ner sojabönor, haricots verts och resten av solroskärnorna. Toppa med skivad avokado och soltorkade tomater.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s