Rödbetsfräs med sötpotatischips

IMG_0626
IMG_0630

Ingredienser (ca 2 portioner)
3-4 kokta rödbetor
en näve sojabönor
fryst spenat
1 ägg
1/2 förpackning alpro soyagrädde
örtsalt och lökpulver
1 medelstor sötpotatis
naturella cashewnötter till garnering
tillbehör: romansallad, avokado och fetaost

Instruktioner
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva en sötpotatis i tunna skivor, krydda med örtsalt. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper högt upp i ugnen.
2. Skiva rödbetorna och fräs dem tillsammans med spenat och sojabönor.
3. Rör ner ett ägg och krydda sedan med örtsalt, svartpeppar och lökpulver och stek en stund till. Tillsätt soyagrädde och låt det stå och puttra i någon minut.
4. Ta ut sötpotatischipsen efter ca 15-20 minuter (eller när de börjar få färg). Strö lite cashewnötter över rödbetsfräset och servera tillsammans med avokado, romansallad och fetaost.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s