Saffranskokt blomkål med torsk

Servera denna supergoda saffransblomkål tillsammans med torsk eller något annat, och en god sallad.

IMG_0608
IMG_0609

Ingredienser
1 paket saffran
1 msk olja eller smör
1 gul lök
1 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1,5 dl vitt vin
0,5 tsk salt
1 färskt blomkålshuvud

Bryn lök och saffran i olja några minuter. Häll på vin, grädde, vatten och låt detta koka upp. Tillsätt sedan blomkålsbuketterna och lite salt och låt allt koka under lock i några minuter.  

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s