Pumpasoppa med persilja

Otroligt god och smakrik pumpasoppa som går snabbt att tillaga. Till detta åt jag en surdegsmacka med avokado och lökpulver på. Lökpulver är min favoritkrydda, passar till allt!

Har även ett annat recept på pumpasoppa som du hittar -> här.

IMG_0619
IMG_0622

Ingredienser
1 butternutpumpa
1 gul lök
1/2-1 dl vitt vin
1 dl vatten
2,5 dl havre-matlagningsgrädde
en skvätt pressad citron
2 msk hackad gräslök
1 ekologisk grönsaksbuljong
lökpulver, torkad persilja, örtsalt

Gör så här
1. Skala pumpan och skär bort innehållet. Skär pumpan i mindre bitar och koka dem i lätt saltat vatten i ca 10-15 minuter tills de mjuknat. Häll sedan bort vattnet.
2. Hacka löken och fräs den i lite olja. Salta och krydda löken med torkad persilja.
3. Blanda ihop löken och pumpan i kastrullen och tillsätt sedan pressad citron. gräslök, havregrädde, vatten, vitt vin och en buljongtärning. Mixa sedan ihop allt i kastrullen med en stavmixer.
4. Koka upp på låg värme och smaka av med kryddor – mycket torkad persilja. Späd ut soppan med mer vätska om den är för tjock. Garnera med torkad persilja och ät soppan när den svalnat något, då kommer smakerna fram mer.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s