Vegetariska julköttbullar

Idag experimenterade jag fram dessa vegobollar som blir perfekta till julbordet. Kanel, ingefära, senap och vitlök blev en riktigt god och julig smakkombination. Helt klart mina bästa hittills!

IMG_0536
IMG_0539
IMG_0541
IMG_0542

Ingredienser
ca 400 g vegfärs (exempelvis från anamma eller hälsans kök)
2 vitlöksklyftor
1 röd eller gul lök
1,5 dl riven ost
1 ägg
1,5 tsk fransk senap
1-2 tsk kanel
1/2 tsk malen ingefära
salt/svartpeppar
lite chilipulver
1 msk fiberhusk (alternativt pofiber)

1. Mixa lök och vitlök i en matberedare, tillsätt riven ost, ägg och senap och mixa lite till. (stavmixer funkar också)
2. Rör ihop blandningen med (den tinade) färsen, tillsätt fiberhusk och kryddor och rör om ordentligt. Låt färsen stå och dra sig några minuter.
3. Forma till bollar och stek på hög värme tills de fått fin yta. Sätt ugnen på 200 grader och låt sedan bollarna stekas färdigt på en plåt i ca 25-30 minuter.  Jag serverade tillsammans med quinoa blandat med broccoli och sallad.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s