Klassisk caesarsallad med kyckling

En krispig ceasarsallad med kyckling, caesardressing och krutonger. Om du har ett bröd som håller på att bli gammalt är det perfekt att använda till krutonger. Jag gjorde mina krutonger av -> glutenfria scones. Det är bara att skiva brödet i tärningar och lägga på en plåt, ringla över lite olivolja, salta och krydda med timjan (eller andra kryddor) sätta in i mitten av ugnen i ca 10 minuter på 225 grader. Superenkelt!

IMG_0460
IMG_0461
IMG_0463

Ceasardressing: Stavmixa 2 små vitlöksklyftor, 1 ägg, 1 msk vitvinsvinäger, 0,5 dl riven parmesan, 2 msk dijonsenap, lite salt och svartpeppar. Fortsätt mixa och häll sedan ner 1,5 dl matolja (lite åt gången).

Caesarsallad: Skiva och stek kyckling, krydda med exempelvis paprikapulver och vitpeppar. Hacka sallad och lök. Blanda ihop sallad, lök och krutonger med caesardressingen i en bunke. Servera med kyckling och avsluta med att ringla över balsamico.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s