Pad thai med tofu

En galet god thairätt helt enkelt. Det som skiljer denna från en klassisk pad thai är att jag bytt ut kyckling mot tofu, och risnudlar mot glasnudlar (vilket är gjort av mungbönsmjöl som är glutenfritt). Hade inte heller några böngroddar, vilket annars är gott att tillsätta i woken.

IMG_0375  IMG_0377IMG_0381
IMG_0386

Ingredienser
1 paket glasnudlar (finns på den asiatiska hyllan)
3-4 msk japansk soja
saften från 1 limefrukt
2 msk kokossocker (eller annan sötning)
ca 7 salladslökar eller en rejäl bit purjolök
3 vitlöksklyftor
2 ägg
1 förpackning tofu naturell (270 g)
1/2 dl maizena
1/2 tsk chiliflakes
en nypa salt
cashewnötter till garnering

Beskrivning

  1. Blanda soja, limesaft och kokossocker i ett glas.
  2. Skala och skär morötterna i stavar. Hacka löken och finhacka vitlöken. Fräs i en het wokpanna tills grönsakerna fått färg. Gör lite plats i wokpannan och kläck i äggen, låt dem stelna lite och rör om.
  3. Koka glasnudlarna i någon minut och tillsätt sedan dem och sojasåsen i wokpannan.
  4. Blanda maizena, chili och salt i en skål. Skär tofun i bitar och rulla dem i maizenablandingen. Stek sedan tofun i en egen stekpanna i olja på hög värme tills den fått fin färg.
  5. Blanda ihop tofun med nudelwoken och avsluta med att strö över cashewnötter.

IMG_0388

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s