Torsk med morotstäcke och quinoa

Den här morotssåsen blev riktigt god, och den går lika bra att äta varm som kall.

IMG_0321

Ingredienser (ca 2 portioner)
200-300 g torsk
2 stora morötter
1 (ekologisk) grönsaksbuljongtärning
1 dl oatly matlagningsgrädde (eller vanlig matgrädde)
malen ingefära, örtsalt, timjan
2 msk fryst gräslök
en skvätt citron
haricots verts
fetaost
2 dl quinoa

Beskrivning

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Krydda torsken och lägg den i en form i mitten av ugnen.
  2. Skala morötter och skär dem i små skivor. Koka bitarna i några minuter och häll sedan av vattnet. Mixa morötterna med en stavmixer och blanda ner timjan, ingefära, örtsalt, gräslök, lite citron och matlagningsgrädde till önskad smak och konsistens.
  3. Ta ut fisken från ugnen och häll morotssåsen över. Ställ tillbaka i ugnen ytterligare några minuter tills fisken är genomgräddad.
  4. Koka quinoa med en grönsaksbuljong. Servera torsken med fetaost, haricots verts och quinoa.
Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s