Äppelpaj med kokosgrädde

En riktigt lyckad äppelpaj! (Yes, jag är insnöad på pajer för tillfället.) Den är både laktosfri, glutenfri och utan vitt socker. Har man inte kokosmjöl eller mandelmjöl hemma går det bra att byta ut till andra mjölsorter. Även fröer och nötter går att variera.

IMG_0297IMG_0300IMG_0314

Ingredienser
6 st söta äpplen
1,5 dl fiberhavregryn (eller glutenfria havregryn)
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl hasselnötter (hacka dem i mindre bitar)
1 dl riven kokos
1,5 msk kanel
1/2-1 tsk ekologiskt vaniljpulver (kan uteslutas)
50 g rumstempererat laktosfritt smör
3 msk honung
till servering: kokosgrädde, vaniljpulver och honung.

Beskrivning

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär äpplena i bitar och lägg dem i botten av en ugnsform.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smöret och honungen och bearbeta till en deg. Smula degen över äppelbitarna.
  3. Ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ät pajen tillsammans med kylskåpskall -> kokosgrädde (och blanda ut den med lite honung och vaniljpulver)
Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Godsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s