Saftig morotslimpa

IMG_0253
IMG_0265IMG_0261

Ingredienser (1 limpa)
2 dl fiberhavregryn
5 dl valfritt mjöl (jag använde 2 dl dinkelmjöl, 1 dl kruskakli och 2 dl glutenfri brödmix)
1,5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
en nypa salt
1-2 tsk brödkryddor
1 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1 riven morot
4 dl naturell yoghurt
3 msk agave eller honung

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner yoghurt, honung och morot. Smörj en brödform och lägg sedan ner smeten i formen. Garnera med flingsalt och vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Bröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s