Saffransfalafel och bönpasta

Saffran är en godaste kryddan jag vet. Trots att den är starkt förknippad med julen går den precis lika bra att använda som smakhöjare i en helt vanlig falafel en ojulig, grå höstdag. Det ni!

IMG_0236
IMG_0230
IMG_0243

Saffransfalafel
0,5 g saffran
390 g ekologiska kikärtor
1 msk tahini (kan uteslutas)
1 tsk röd currypasta (eller lite sambal oelek)
1 ägg
1 msk fiberhusk
lite pressad citron
örtsalt
1-2 tsk gurkmeja (bara för färgen, kan uteslutas)
tillbehör: bönpasta eller vanlig pasta, 1 förpackning kokosmjölk och japansk soja.

Blanda alla ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer, forma sedan till bollar och stek i olivolja tills de fått fin färg och blivit ”fasta”. Koka bönpastan i ca 7 minuter och häll sedan bort vattnet. Tillsätt en förpackning kokosmjölk och lite japansk soja och låt det sjuda i några minuter. 

Här hittar du mina tidigare recept med saffran:
Saffransbollar
Saffransgröt
Saffransscones
Saffransmuffins
Fiskgryta med saffran och chili
Kyckling med saffran
Paella

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s