Färsfylld aubergine

  IMG_0152 IMG_0155

Ingredienser (2 portioner)
1 aubergine (zucchini funkar också bra)
2 dl (ekologiska) röda linser
1 (ekologisk) grönsaksbuljongtärning
2 dl (ekologisk) fullkornscouscous
1 dl hasselnötter
1 msk soja
1 röd lök
torkad persilja, chilipulver, spiskummin, örtsalt
gröna oliver och soltorkade tomater till servering

Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka röda linser i 10 minuter med en grönsaksbuljongtärning och tillred coucous enligt anvisningar på förpackningen.
2. Mixa hasselnötter till ett mjöl i en matberedare. Gröpa ut ur auberginen med en sked.
3. Lägg auberginens innanmäte, färdigkokta  linser och couscous, grovt hackad lök, kryddor och soja i matberedaren och mixa till en färs. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor. Ös på med persilja och spiskummin!
4. Fyll auberginen med färsen och lägg den sedan på ett bakplåtspapper i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera med soltorkade tomater och oliver.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s