Pumpabrownies

IMG_0127IMG_0135IMG_0129IMG_0141

Brownies
1,1 dl fiberhavregryn
1, 7 dl naturell yoghurt
4 msk (mandel)mjölk
2 äggvitor (spara gulorna)
2 tsk vaniljextrakt (eller vaniljproteinpulver)
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 dl honung
1 dl ekologiskt kakaopulver

Pumpa-swirl
4 msk ren pumpapuré
2 msk laktosfri kvarg (0,3 %)
2 msk kokossocker (eller annan sötning)
2 äggulor
1 tsk malen kanel
1/4 tsk riven muskotnöt
1/4 tsk malen kryddnejlika

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Mixa fiberhavregryn till ett mjöl. Lägg havremjölet och resten av brownie-ingredienserna i en mixer och mixa till en jämn smet. Skrapa ner från sidorna några gånger. Smeten kommer att vara mycket tunn. Häll sedan över smeten i en mellanstor smord ugnsform.
  3. Mixa pumpapuré och kvarg till en jämn smet och tillsätt sedan övriga ingredienser till pumpa-swirl. Använd en sked och lägg klickar av pumpablandningen på browniesmeten och snurra sedan med en kniv för att skapa en marmorerad effekt.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. (Täck formen med aluminiumfolie den 15:e minuten). Låt kakan svalna i kylskåp och skär den sedan i 12 rutor.
Annonser

1 kommentar

Filed under Godsaker

One response to “Pumpabrownies

  1. Wow vilken snygg brownie! Den låter kanongod också, den här måste jag prova!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s