Gazpacho och glutenfritt naanbröd

Kan verkligen rekommendera denna gluten- och laktosfria variant av indiskt naanbröd. Så otroligt gott och snabblagat. Passar perfekt som tillbehör till soppa eller som nygräddat frukostbröd.

IMG_0082IMG_0084

Gazpacho (4-6 portioner)
1,5 ekologisk grönsaksbuljongtärning
1 röd paprika
1/2 gurka
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 förpackning ekologiska krossade tomater (500 gram)
1-2 msk pressad citron
salt, peppar, chilipulver

Gör så här:
1. Koka upp 7-8 dl vatten med 1,5 grönsaksbuljongtärning och låt sedan vattnet svalna.
2. Skär paprikan, löken, vitlöken och gurkan i grovt och lägg dem i en skål. Blanda ner tomatpuré och krossade tomater och stavmixa allting. (Eller kör det i en matberedare)
3. Häll sedan ner det kalla buljongvattnet och smaka av med pressad citron, chilipulver, salt och peppar.

Naanbröd (2-3 stycken små)
1 dl (glutenfri) mjölmix, eller annat valfritt mjöl
1/2 tsk bikarbonat
en nypa salt
1/2 dl (laktosfri) naturell yoghurt
1/2 dl (laktosfri) mjölk

Gör så här:
Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner de blöta. Förvärm en stekpanna utan olja/fett. Stek bröden på hög värme och försök platta ut varje bröd så tunt som möjligt (kladdig smet). Stek tills brödet fått fin färg på båda sidor, akta så de inte bränns.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Bröd, Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s