Bästa veggrytan med fullkornscouscous

Otroligt god och proteinrik gryta med sojabitar och svamp. Testa!

20140505_175315_5367b4b5ddf2b30af3da1019
IMG_0075
IMG_0076

Ingredienser
1 påse sojastrips av märket ”veggi” (finns på ica)
1 ekologisk grönsaksbuljongtärning
1 gul lök
250 g champinjoner
1,5 msk japansk soja
1/2 dl vitt matlagningsvin
250 ml oatly matlagningsgrädde (eller annan matgrädde)
1-2 msk torkad timjan
tillbehör: ekologisk fullkornscouscous, haricots verts & fetaost

Gör så här
1. Blötlägg sojastripsen i en skål med vatten och en grönsaksbuljongtärning i några minuter.
2. Häll sedan av vattnet och stek sedan sojastripsen i några minuter i olivolja med en hackad gul lök och champinjoner. Salta och krydda med timjan.
3. Tillsätt matlagningsgrädde, vin och soja och låt grytan stå och puttra några minuter.
4. Koka couscous enligt anvisningar på förpackningen, servera med haricots verts och fetaost.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s