Linsburgare

Perfekt konsistens och smak på dessa vegburgare som är gjorda av gröna linser. Gårdagens -> glutenfria scones fick agera hamburgerbröd. Mums!

IMG_0044IMG_0046
IMG_0051

Ingredienser
2 dl gröna linser
1 gul finhackad lök
3 msk sojamjöl
1 msk finhackad persilja
1 tsk örtsalt
1,5 msk fiberhusk
0,5 tsk sambal oelek

Koka 2 dl gröna linser i 4 dl vatten i 15 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag och mixa linserna i en matberedare (stavmixer fungerar säkert lika bra). Tillsätt resterande ingredienser och rör om. Låt smeten stå och dra sig i någon minut och forma sedan till burgare. Stek på hög värme i olivolja, krydda med paprikapulver och örtsalt. Servera med ett gott bröd, grönsaker och en kall sås på kvarg eller turkisk yoghurt.

IMG_0045

Annonser

2 kommentarer

Filed under Middag/lunch

2 responses to “Linsburgare

  1. Annika

    2 msk örtsalt??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s