Ugnspannkaka med hemmagjord sylt

Idag ska jag springa ett lopp. Tyvärr i ett väldigt grått och ruggigt höstväder, men det ska nog gå bra ändå.. Laddade upp med en bananugnspannkaka till frukost som jag åt tillsammans hemmagjord sylt, hjortron och hallon.

IMG_0002 IMG_0021IMG_0017

Bananugnspannkaka (1 portion)
1 ägg
1 banan
1 krm bakpulver
1 msk kvarg eller yoghurt
1 tsk kanel eller annan valfri smaksättning
1 tsk nötsmör (valfritt)

Sätt ugnen på 225 grader. Stavmixa alla ingredienser och lägg smeten i en liten (oljad) ugnsfast form. Garnera med några bananskivor och placera sedan formen i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt pannkakan svalna i några minuter innan servering.

IMG_0025

Annonser

2 kommentarer

Filed under Frukost

2 responses to “Ugnspannkaka med hemmagjord sylt

  1. Adam G.

    Detta lät gott och enkelt, verkligen i min smak 🙂
    Orkade du genom hela loppet på denna frukost?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s