Hemmagjord sylt

Det är egentligen hur enkelt som helst att göra sin egen sylt. Ett perfekt tillbehör både till pannkakor, i yoghurten, gröten eller i efterrätter och bakverk. Eftersom den här sylten är utan konserveringsmedel kan det vara smart att frysa in halva satsen då den håller ungefär en vecka i kylskåp.

IMG_0003IMG_0009

Ingredienser (1 syltburk)

  • 1 förpackning frysta bär av valfri sort (jag använde 1 kg bärmix av jordgubbar, svarta- och röda vinbär samt hallon)
  • 3 msk honung (använd mer eller mindre beroende på hur mycket bär du använder)
  • en skvätt citronsaft
  • 1 gelatinblad (går att utesluta)

Gör så här

  1.  Koka upp bär, citronsaft och honung i en kastrull på medelhög värme. Låt blandningen koka försiktigt under omrörning i ca 5 minuter.
  2.  När bären är mjuka, börja då att mosa dem med en potatispress eller visp till önskad konsistens. (mosa mindre om du vill ha tjockare sylt). Smaka av och tillsätt eventuellt lite mer sötning.
  3. Om du inte använder gelatin: sänk till låg värme och låt sylten stå och puttra i ytterligare ca 20 minuter eller tills du nått önskad konsistens. Om du använder gelatin: ta bort kastrullen från värmen, tillsätt gelatinet och rör om tills allt blandats ordentligt.
Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Frukost, Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s