Ugnsbakad lax med palsternackschips och kall basilikasås

En riktigt god och fräsch lördagsmiddag i all sin enkelhet.

IMG_9985 IMG_9987

LAX: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fyra laxfiléer i en ugnsform. Droppa lite japansk soja över filéerna och krydda med torkad ingefära, örtsalt och vitpeppar. Placera formen i mitten av ugnen tills fisken är genomgräddad.
KOKTA GRÖNSAKER: Koka broccoli, haricots verts och morot skuren i ”slantar” i en kastrull tillsammans med en ekologisk grönsaksbuljongtärning tills allt mjuknat.
PALSTERNACKSCHIPS: Skala och skiva två palsternackor i tunna skivor (gärna på en mandolin). Lägg skivorna på ett bakplåtspapper på en plåt och salta lite. Placera plåten högt upp i ugnen på ca 200-225 grader. Ta ut dem efter några minuter då de fått färg och blivit krispiga.
BASILIKASÅS: Blanda turkisk yoghurt med en pressad vitlöksklyfta, lite chilipulver, en skvätt pressad citron samt hackad gräslök och basilika.
SERVERING: Servera laxen, de kokta grönsakerna, basilikasåsen och palsternackschipsen med tomat och fetaost. Garnera med parmesan och solrosfrön.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s