Kladdkaka med bananglass

IMG_9993

Kladdkaka

1,5 dl hasselnötsmjöl (mixa hasselnötter till ett mjöl)
0,75 dl kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver (valfritt)
1/2 dl smält kokosolja
2 ägg
1/2 dl mjölk
honung

1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa hasselnötter till ett mjöl. Blanda ner kakao, bakpulver och vaniljpulver.
2. I en annan skål blandar du smält kokosolja, ägg, mjölk. Tillsätt honung efter behag.
3. Blanda ihop allt och smaka av, tillsätt eventuellt mer sötning. Fetta in en form med kokosolja och ”bröa” den med kokosflingor. Häll ner smeten och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Akta så den inte blir torr!

Glass
Mixa 1 frusen banan och några frysta äppelbitar med ca 1 msk kvarg/turkisk yoghurt, en skvätt vatten, 1 msk nötsmör och lite vaniljpulver.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Godsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s