Supergoda blomkålsbollar med rödbetshummus

Alltså dessa bollar! Godaste veg-bollarna någonsin. Hittade inspiration till dem i tidningen Buffé (tror jag det var). Rödbetshummusen passade perfekt som tillbehör, tillsammans med mitt -> glutenfria bröd.

IMG_0242 IMG_0245 IMG_0246

Blomkålsbollar (21 bollar)

  • 1 blomkålshuvud
  • 1 krm chilipulver
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1,5 dl sojamjöl
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 krm bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk (kan uteslutas)
  • 1 ägg
  • 2 tsk färsk finriven ingefära
  • salt
  • olivolja till stekning

Rödbetshummus

  • 1 förpackning kikärtor
  • 2 stora kokta rödbetor
  • 1,5 vitlöksklyftor
  • 1 msk tahini (kan uteslutas)
  • 2 msk olivolja
  • en skvätt pressad citron
  • salt/svartpeppar/vitpeppar

Gör så här
1.
Skär bort blasten från blomkålen. Riv resten grovt på ett rivjärn.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt blomkålsrivet, ingefära och ägg. Krydda med 1/2 tsk salt. Blanda väl och forma sedan till bollar.
3. Värm rikligt med olivolja i en stekpanna och stek sedan bollarna i några minuter tills de fått fin färg. Lägg dem sedan på en plåt och låt dem stekas färdigt i ugnen i ca 15 minuter (175 grader).
4. Mixa alla ingredienser till rödbetshummusen med en stavmixer och smaka av med kryddor och pressad citron. Servera bollarna och hummusen med sallad, avokado och bröd.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s