Hälsosamma kanelbullar

Idag bakade jag otraditionella kanelbullar utan gluten, laktos och raffinerat socker. Fikagänget gav tummen upp och tyckte att smaken var detsamma som riktiga kanelbullar : )
IMG_0229
IMG_9911

Bulldeg

  • 3 ägg
  • 100 gram laktosfri färskost
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1/2 dl pofiber
  • 1 krm vaniljpulver
  • ½ dl mandelmjöl
  • 2 msk kokossocker (eller annan sötning)
  • 1,5 tsk kardemumma

Fyllning

  • 12 dadlar
  • 1 msk kanel
  • 1 dl mandlar
  • 2 msk vatten
  • lite vaniljpulver (valfritt)

Gör så här
1.
Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggulor och äggvitor i två olika skålar. Tillsätt kokossocker till äggvitan och vispa ordentligt till ett vitt skum.
2. Till äggulan tillsätter du färskost, bakpulver, pofiber, vaniljpulver, mandelmjöl, och kardemumma – rör om.
3. Rör försiktigt ihop båda blandningarna till en jämn smet.
4. Fetta in ett bakplåtspapper med matolja eller kokosolja. Häll över smeten över bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Ta sedan ut plåten och låt svalna.
5. Mixa alla ingredienser till fyllningen med en stavmixer och bred fyllningen på degen. Skär sedan degen i längder och rulla ihop varje del till en bulle. Grädda sedan bullarna i ytterligare 15 minuter på 150 grader. Klart!

IMG_0235
IMG_0233

Annonser

1 kommentar

Filed under Godsaker

One response to “Hälsosamma kanelbullar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s