Glutenfri fiberlimpa

En saftig och fiberrik limpa utan gluten och laktos som går snabbt att slänga ihop. Ett tips är att skära upp hela limpan och frysa in, då är det lättare att tina lite bröd åt gången.

IMG_0208  IMG_0214

Ingredienser (1 limpa)
1 dl glutenfria havregryn
1 dl fibrex
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
4 dl glutenfri grov mjölmix
2 tsk brödkrydda
4 dl laktosfri fil/yoghurt
1 dl linfrön
1/2 dl flytande honung eller agavesirap

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör i yoghurt/fil och honung. Klicka ner smeten i en brödform och grädda i nedre delen av ugnen i 40-50 min. (Lägg eventuellt ett bakplåtspapper över brödet i slutet av gräddningen)

IMG_0205

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Bröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s