Pannkakstårta utan socker och mjöl

En söt och god pannkakstårta som gick hem hos både barn och vuxna.

IMG_0110
  IMG_0112

Ingredienser (1 tårta)
5 ekologiska bananer (plus ett par extra till fyllning och garnering)
5 ägg
1 msk vispgrädde
1,5 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 dl laktosfri mjölk
en nypa salt
lite vaniljpulver (valfritt)
Fyllning och garnering: vispgrädde, mosad och skivad banan, vindruvor och hallon

Gör så här:
1. Stavmixa bananer, ägg, grädde, bakpulver, mjölk, salt och vaniljpulver i en skål. Tillsätt fiberhusk och rör om med en sked. Låt smeten stå och dra sig i några minuter. (tillsätt lite vatten om den blir för tjock)
2. Beräkna ungefär 1 dl till en pannkaka. Stek på medelhög värme i lite fett tills de fått fin färg på båda sidor. Lägg varje färdigstekt pannkaka på ett bakplåtspapper och låt dem svalna.
3. Vispa grädden med lite vaniljpulver (valfritt) tills den är ”fast” och tjock.
4. Fördela fyllningen mellan varje pannkaka (jag mosade ihop banan med hallon och grädde). Avsluta med att bre på grädde högst upp och garnera med vindruvor och hallon.

Annonser

1 kommentar

Filed under Godsaker

One response to “Pannkakstårta utan socker och mjöl

  1. En av de godaste tårtorna jag ätit någonsin. Vill ha en sådan nästa gång jag firar min namnsdag.

    Puss & hoppas du mår bra /Fadern

    Skickat från min iPad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s