Bananmuffins med smak av kanel

Kasta ej bruna bananer! Gör muffins, bröd, pannkakor, smoothie eller glass av dem istället. Testa till exempel dessa saftiga bananmuffins som är fria från gluten, socker och laktos.

IMG_0020  IMG_0022

Ingredienser (8 st)
2 (bruna) bananer
1 ägg
2 dl glutenfria havregryn
1 tsk bakpulver
1-2 msk kanel
1,5 msk valfritt ekologiskt nötsmör
en nypa ekologiskt vaniljpulver
en nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna och blanda dem med ägget, havregrynen och bakpulvret. Blanda ner nötsmör, kanel, vaniljpulver och salt. (Tillsätt en matsked honung eller lite vaniljproteinpulver om du vill ha dem ännu sötare)

Fördela smeten i muffinsformar och dekorera med bär eller nötter. Sätt dem i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

IMG_0015

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Godsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s