Pulled chicken med mango- & chilidressing

Mör och smakrik kyckling som ”gör sig själv” i kastrullen. Det enda som krävs är att man börjar laga maten två timmar innan middagsdags. Mango- och chilidressingen passade väldigt bra till kycklingen.

IMG_9963  IMG_9965

Pulled chicken
3 msk olivolja
3-4 kycklingfiléer
1 stor gul lök
4 st vitlöksklyftor
1 msk chilipulver
1 msk rökt paprikapulver
1 tsk kanel
1 msk riven färsk ingefära
en nypa salt + 1 tsk svartpeppar
1/2 dl tomatpuré
2 tsk soja
2 msk balsamvinäger
1 msk dijonsenap (eller senapsfrön)
2 dl vatten

Mango- och chilidressing
lättkvarg
färsk mango (finhackad)
chilipulver
sambal oelek
salt och peppar

Gör så här
1. Hacka gullöken grovt och finhacka vitlöken. Stek dem tillsammans i en kastrull med olivolja. Tillsätt samtliga kryddor och rör runt.
2. Skär kycklingfiléerna i kuber och lägg ner i grytan. Tillsätt sedan tomatpuré, soja, senap, balsamvinäger och vatten. Rör runt.
3. Lägg aluminiumfolie och ett lock över grytan så att det hålls tätt och låt sedan grytan stå och puttra i ca 2 h på låg värme.
4. Dra sedan isär kycklingbitarna med två gafflar och rör om så att allt blandas ordentligt. Blanda alla ingredienser till mango- och chilidressingen i en skål och smaka av tills den är lagom stark (har inga exakta mått, man får gå på känn).
5. Servera kycklingen med mango- och chilidressingen, samt isberg, smulad fetaost, avokado, tomat, gurka, oliver och färsk persilja.

IMG_9962

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s