Chokladfudge av kikärtor

Snabbtillverkade, krämiga fudge som inte behöver bakas i ugnen. De är fria både från raffinerat socker, gluten och laktos. Kikärtorna bidrar till den krämiga konsistensen och gör dem dessutom proteinrika 🙂

IMG_9895 
IMG_9891   
IMG_9899

Fudgedeg

1 dl mandlar
230 g sköljda kikärtor
1 msk carobpulver (kan ersättas med kakao)
3 msk kakao
1 dl solroskärnor
9 färska dadlar
1 msk kokossocker (eller annan sötning)

Glasyr
2 msk smält kokosolja
1 krm vaniljpulver
1 msk flytande honung (eller annan sötning)
1 msk vatten
1 msk kakao 
1 msk laktosfri lättkvarg

Gör så här
1. Mixa alla ingredienser till fudgedegen. Smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning.
2. Tryck sedan ut smeten i en avlång brödform. Blanda sedan ihop alla ingredienser till glasyren och smeta ut det över kakan.
3. Garnera med quinoapuffar eller kokos och ställ in kakan i frysen. Skär sedan kakan i önskade storlekar (för mig blev det 16 st fudgebitar) och servera när de fortfarande är lite frusna, då är de som godast!

Annonser

1 kommentar

Filed under Godsaker

One response to “Chokladfudge av kikärtor

  1. Nils o jag blir svajnigt sugna.

    Puss och sov gott, karre kanon.

    Skickat från min iPad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s