Mustig pumpasoppa

Såå god och mättande soppa, testa! 

IMG_9879  IMG_9881 IMG_9888

Ingredienser (5-6 portioner)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 butternutpumpa
2 tomater
2 msk riven färsk ingefära
1 ekologisk grönsaksbuljongtärning + 2 dl vatten
400 ml ekologisk kokosmjölk
2 msk olivolja
salt/peppar/timjan/chilipulver

1. Ta bort skalet runt pumpan med en kniv och skär den sedan i mitten. Gröpa ur alla frön och tärna sedan pumpan i tärningar. Skala och grovhacka löken. Fräs pumpan och löken i olivolja i en stekpanna några minuter. Salta och krydda med timjan.
2. Lägg över fräset i en kastrull och tillsätt grovhackade tomater, riven ingefära och pressad vitlök. Häll ner buljongtärningen, vattnet och kokosmjölken och låt allt koka upp. Krydda med timjan, chilipulver och lite salt. Låt koka på svag värme i 10-15 minuter.
3. Stavmixa sedan soppan direkt i kastrullen (mixa mindre noga om du vill ha lite tuggmotstånd i soppan)
4. Rosta pumpafrönen utan fett i en förvärm stekpanna. Krydda med örtsalt. Servera sedan soppan med de rostade pumpafrönen och en kvist persilja.

1 kommentar

Under Middag/lunch

Ett svar till “Mustig pumpasoppa

  1. Låter jättegott! Ska absolut prövas!

Lämna en kommentar