Crunchy granola med chokladsmak

Jag älskar verkligen granola och skulle kunna äta det till både frukost, lunch och middag. Granola är ugnsrostade flingor, som är enligt mig både godare och krispigare än vanlig müsli.

Mina två granola-favoriter (vilka är beroendeframkallande) finns i många matvarubutiker. Det är dels Renee Voltaires granola med hasselnötter och russin, och dels Pauluns granola med hasselnötter och dadlar

Det är dock betydligt billigare att göra sin egen. Se gärna mina andra recept på hemmagjord granola:

*Granola med smak av kanel
*Granola med bovete och gojibär

IMG_9867IMG_9855IMG_9872

Granola med chokladsmak
1 ekologisk banan
3 msk rå kakao (eller vanlig kakao)
6 st färska dadlar
2 äggvitor
1 nypa salt
1 förpackning (=ca 6 dl) havrekärnor
honung efter behag
1 dl riven ekologisk kokos
2 dl quinoapuffar (kan uteslutas eller bytas ut till exempelvis havregryn)
1 dl ekologiska russin

1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar, banan, kakao, äggvitor och salt till en smet. Blanda sedan ner havrekärnor och riven kokos och rör om.
2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung (beroende på hur söt granola du vill ha)
3. Sätt plåten i mitten av ugnen i 30 minuter. Rör om då och då så det inte bränns (!)
4. Ta ut plåten och låt granolan svalna. Blanda ner russin eller annan torkad frukt och förvara sedan i en burk. Ät tillsammans med fil/yoghurt eller bara som den är – ett jättegott snacks.

0119BI 7312631222205

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Frukost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s