Vegetarisk carbonara

En snabblagad vegetarisk variant av carbonara som fick många tummen upp av mina provsmakare.

bild 2 (5)

Vegetarisk carbonara, ca 4 portioner
1 paket sojabacon (240 g)
ca 3 dl laktosfri matgrädde
1 gul lök
3 ägg
1-2 vitlöksklyftor
500 g fullkornsspagetti
salt, svartpeppar och vitpeppar
1/2-1 dl parmesan
plommontomater till servering

bild 1 (6)

Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Hacka gullök och vitlök och stek i någon minut i lite olivolja. Lägg ner sojabacon-bitarna med löken och stek tills allt fått färg. Krydda och salta.
2. Vispa ihop ägg, matgrädde, parmesan och svartpeppar i en skål.
3. Blanda ner sojabacon-bitarna och löken i den nykokta pastan och häll sedan över ägg- och ostblandningen i kastrullen. Rör om och låt allt stå och dra i någon minut innan servering (så att såsen tjocknar av värmen från pastan). Servera med plommontomater och färskmalen svartpeppar.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s