Varm kantarelltoast och räkcocktail

IMG_9822IMG_9824

Vi avslutade sommaren på bästa sätt hemma hos mamma – med kantareller och räkor.

Kantarelltoast (3 stycken)
3 skivor surdegsbröd eller rågbröd
kantareller
1,5 msk smör
1 vitlöksklyfta
valfritt: lite gullök eller salladslök
riven ost (exempelvis västerbottensost)

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda smör och pressad vitlök i en kopp och bre det på bröden. Förstek kantarellerna och hackad lök med en klick smör och lägg det sedan på bröden. Strö riven ost över mackorna och ställ dem på en plåt i mitten ugnen i ca 7 minuter.

Räkcocktail (3-4 glas)
räkor (beräkna ca 1 dl/person)
3 msk Kung Markattas sweet chili
chilipulver/örtsalt/svartpeppar
en näve färsk persilja
1/2 röd chili
1 avokado
1 färsk mango
1 lime
ruccola

Marinera räkorna med sweet chili, chilipulver, örtsalt, svartpeppar, färsk persilja och pressad lime. Låt dra i kylen ett par timmar. Blanda sedan ihop räkorna med 1 hackad avokado, 1 hackad färsk mango, ruccola, 1/2 finhackad färsk chili och svartpeppar. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor. Servera räkblandningen med kantarelltoasten, en god yoghurtsås och ett par melonskivor. Mmmm…

IMG_9826 IMG_9828

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s