Glutenfri bönpasta med lax

Bönpasta har ungefär samma konsistens som vanlig pasta men är glutenfri och innehåller mycket proteiner och mindre kolhydrater. Vissa Ica-butiker har börjat sälja bönpasta, så det finns inte längre bara i hälsokostbutiker. Denna laxpasta blev riktigt god. Prova!

a-la-eco-bönpasta-grupp
bild (1) bild (2)

Ingredienser (ca 6 portioner)
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 förpackning bönpasta (jag använde mungbönor)
1 gul och 1 röd paprika (eko)
1 citron (eko)
2 gula lökar
färsk eller frusen broccoli efter behag
250 ml Oatly matlagningsgrädde (eller vanlig matgrädde)
salt, citronpeppar, svartpeppar
soja
1 fiskbuljongtärning (eko)
4 portionsbitar laxfiléer
parmesan att riva över

Gör så här:
1.
Finhacka vitlök och chili och fräs det i lite olivolja.
2. Hacka och tärna broccoli, paprika och lök, och blanda ner det tillsammans med vitlöken och chilin. Riv skalet från 1 citron och pressa även i citronsaften. Salta och krydda med citronpeppar och paprikapulver.
3. Koka bönpastan enligt anvisningar på förpackningen.
4. Salta och krydda laxen och tillsätt den tillsammans med grönsakerna. Stek en stund och häll sedan över matlagningsgrädde, lite japansk soja och 1/2-1 smulad fiskbuljong. Smaka av och tillsätt mer kryddor efter tycke och smak (eller lite sambal oelek).
5. Häll ner lax- och grönsaksblandningen i pastan och rör runt. Servera med riven parmesan och färskmalen svartpeppar.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s