Äppelsallad med honungsvinägrett

En av rätterna på min plockbuffé var denna sötsyrliga sallad. Tror att den även kan passa bra till grillat eller fiskrätter.

IMG_9713  IMG_9715

Ingredienser
valfri sallad/bladspenat
1 rödlök
1-2 äpplen skurna i båtar/tärningar
ca 1 dl hasselnötter
1/2 granatäpple
vinägrett: 1 msk vitvinsvinäger, 1-2 tsk agave/honung, 2 msk olivolja, salt och peppar.

Gör så här
Skär sallad och fördela över ett fat. Skiva rödlök & äpplen och lägg ovanpå salladsbladen. Grovhacka och torrosta nötter i en förvärmd stekpanna utan fett. Strö nötterna och granatäppelkärnor över salladen. Blanda ingredienserna till vinägretten i en kopp och ringla över.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s