Färska vårrullar med het jordnötsdipp

IMG_9706
IMG_9708

En enkel och fräsch rätt. Har gjort färska vårrullar tidigare, recept finns -> här. Gillar att rullarna kan varieras och fyllas med (i princip) vad som helst.

Gör så här
Förbered jordnötsdippen genom att blanda 4 msk ekologiskt jordnötssmör med 1 tsk sambal oelek, 1 dl nykokt vatten, lime, 1 tsk vitvinsvinäger, 1-2 tsk soja, 2 tsk agave/honung, salt och peppar. Rör om och smaka av.

Skär stavar och tärna grönsaker (eller den fyllning du vill ha i rullarna). Jag använde morötter, avokado, ruccola, gurka, fetaost, tomater, rädisor samt färsk koriander. Blanda grönsakerna med lite pressad lime, 1 tsk sambal oelek, ca 1 tsk agave/honung och balsamico. Rör om och låt blandningen stå en stund.

Blötlägg ett rispapper (finns på den asiatiska hyllan i de flesta matbutiker) på en tallrik i ca en minut tills det mjuknat. Lägg sedan rispappret på en skärbräda och fyll den med grönsaksblandningen och vik ihop. Dela sedan rullen i två delar snett på mitten.

Servera vårrullarna tillsammans med jordnötsdippen och toppa med färska kryddor samt solrosfrön/sesamfrön.

bild 4 (7)

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s