Fräsch midsommartårta (gluten-, laktos- och sockerfri)

En enkel tårta med frisk och fruktig smak. Den är perfekt att göra i ordning i förväg, frysa ner och ta fram när det är dags. Tårtan består av en nötig chokladbotten och en fyllning som jag rörde ihop av banan, mangopuré och passionsfrukt.

bild 1 (2) bild 3 (3)
bild 2 (1)
bild 5

Botten: Mixa 3 dl mandlar, 2 msk kakao och 10 färska dadlar till en smet. Tryck ut i en form med avtagbar botten.

Fyllning: Mixa 4 bananer, 1 barnmatsburk mango och banan, 3 färska dadlar, 1 tsk ekologiskt vaniljpulver och 1-2 msk agavesirap eller honung till en jämn smet. Häll smeten över botten. Strö över passionsfrukt och strimlad mandel och ställ in formen i frysen i några timmar.

Dekorera tårtan (precis innan servering) med grädde, nektarinskivor, jordgubbar och strimlad mandel.

bild 4 (3)

Annonser

1 kommentar

Filed under Godsaker

One response to “Fräsch midsommartårta (gluten-, laktos- och sockerfri)

  1. Jojjis

    Den var så good! 👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s