Somrig paj som både är socker-, gluten- och laktosfri. Servera exempelvis med med glass, vaniljsås eller ät den som den är.
Ingredienser
4 dl havregryn (ev. glutenfria)
1 tsk vaniljpulver
2 tsk kardemumma
1 dl riven kokos
grovt hackade mandlar
grovt hackade valnötter
4 msk kokosolja/rapsolja
4 hackade rabarber
hallon
ca 4 msk honung eller kokossocker
Gör så här
- Mixa havregryn, vaniljpulver, kardemumma och kokos till en smulig massa. Blanda ner kokosolja och de hackade nötterna och rör ihop med en gaffel till det blir en smulig deg.
- Lägg rabarberbitar och hallon i botten av en pajform. Ringla över honung eller annan sötning. Smula sedan över degblandningen.
- Grädda i mitten av ugnen på 200 °c i ca 25 minuter. (Tills fyllningen är krämig och pajdegen fått lite färg.)