Hallon- och rabarberpaj

Somrig paj som både är socker-, gluten- och laktosfri. Servera exempelvis med med glass, vaniljsås eller ät den som den är.

bild 1 bild 2

Ingredienser
4 dl havregryn (ev. glutenfria)
1 tsk vaniljpulver
2 tsk kardemumma
1 dl riven kokos
grovt hackade mandlar
grovt hackade valnötter
4 msk kokosolja/rapsolja
4 hackade rabarber
hallon
ca 4 msk honung eller kokossocker

Gör så här

  1. Mixa havregryn, vaniljpulver, kardemumma och kokos till en smulig massa. Blanda ner kokosolja och de hackade nötterna och rör ihop med en gaffel till det blir en smulig deg.
  2. Lägg rabarberbitar och hallon i botten av en pajform. Ringla över honung eller annan sötning. Smula sedan över degblandningen.
  3. Grädda i mitten av ugnen på 200 °c i ca 25 minuter. (Tills fyllningen är krämig och pajdegen fått lite färg.)
Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Godsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s