”Tekaka” till frukost

Ett gluten- och laktosfritt bröd som består av tre ingredienser och blir klart på bara någon minut. Brödet är luftigare än en ”riktig” tekaka, men gott ändå. Jag åt brödet med min hemmagjorda yoghurt som innehåller kokosmjölk, vaniljpulver, banan och hallon.

bild 1 (1) bild 2 (1)
bild 3 (1) bild 4 (1)
bild

Ingredienser (4 tekakor)
2 ägg
1,5 msk mandelmjöl
1 krm bakpulver
ev. lite salt

Vispa alla ingredienser i en skål och lägg över smeten i en varm stekpanna. Stek som en amerikansk pannkaka på medelvärme på båda sidor. Låt tekakan svalna, och skär den sedan i fyra delar. Servera exempelvis med kalkon, gurka och örtsalt. 

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Bröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s