Kyckling med sötpotatisstrips och broccoli

Enklast är ju som sagt godast. Kyckling + sötpotatisstrips kan verkligen inte gå fel. Så sjukt gott!

bild 3 bild 1
bild 5 bild 4

Ingredienser
kycklingfiléer
broccoli
sötpotatis
rödbetor
rödlök
havssalt
marinad: Olivolja, ingefära, sambal oelek, honung, soja.
valfri kall sås

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop marinaden i en liten skål. Bryn kycklingfiléerna på båda sidor, skär ett snitt i mitten av filéerna. Lägg dem sedan i en ugnssäker form och pensla över marinaden. Sätt in kycklingen i ugnen i ca 25 minuter (sätt på grillvärme de sista minuterna). Koka broccoli i lätt saltat vatten. Lägg sötpotatisskivor och rödbetsskivor på en plåt och krydda med havssalt och timjan. Placera i övre delen av ugnen på 200 grader tills de fått färg (lägg in rödlöken mot slutet). Gör en god kall sås på exempelvis turkisk yoghurt eller kvarg blandat med kryddor. Servera!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s