Torskpaket med spenatstuvning

Otroligt enkel, übergod och nyttig middag där torskpaketen tillagar sig själva i ugnen. Jag älskar folie. Allt man lägger i blir så saftigt och smakrikt. Recept på laxpaket hittar du -> här 

bild 1
bild 1 (2)

Torskpaket (4 st)
4 torskfiléer
3-4 färdigkokta, skivade rödbetor
1 hackad röd lök
1 paket fetaost skuret i tärningar
dill
majs
citron
kryddor (citronpeppar, salt, vitpeppar, chili)
4 ark aluminiumfolie

Spenatstuvning
3 msk maizena + 2 msk kallt vatten
2 msk olivolja
2,5 dl mandelmjölk/vanlig mjölk
1-2 dl (tinad) spenat
4 msk persilja
salt/vitpeppar
lite muskotnöt

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg torsken på 4 st aluminiumark. Krydda fisken och lägg rödbetor, lök, dill, majs och fetaost över. Krydda igen och pressa över citron. Vik ihop dem till ”paket” med vecken uppåt och lägg på en plåt i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter.
2. Gör under tiden spenatstuvningen. Börja med att hälla av vattnet från den tinade spenaten i ett durkslag. Värm upp en stekpanna med olja, tillsätt mjölk och maizena-redning (3 msk maizena blandat med 2 msk kallt vatten). Koka upp och rör om i någon minut tills den är slät.
3. Tillsätt spenat och koka upp under omrörning i några minuter till. Smaka av med persilja, salt, vitpeppar och muskotnöt. Servera spenatstuvningen tillsammans med torskpaketen.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s