Pizzabotten av kikärtor

Har tidigare försökt mig på att göra pizza av kikärtor, något som slutat i mindre lyckade resultat.. Men idag lyckades jag, och det blev riktigt gott och krispigt! Det gäller att ösa på med kryddor både i ”pizzadegen” och på fyllningen för att få det smakrikt.

bild 1 (1) bild 2 (1)
bild 4 bild 2 (2)

Ingredienser (1 pizzabotten)
400 g kikärtor
1 dl solrosfrön
1,5 msk fiberhusk
2 msk olja
valfria kryddor (jag kastade i lite allt möjligt: salt, oregano, gurkmeja, chili, spiskummin)

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader. Mixa solrosfrön i en matberedare tills de är söndermalda. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en smet.
2. Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt så tunt som möjligt.
3. Sätt in plåten i mitten av ugnen. Ta ut den efter 10 minuter och lägg på valfri fyllning, krydda.
4. In med plåten igen i 5-10 minuter tills fyllningen är varm och fått färg. Klart!

bild 3 (2)

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s