Frukostmuffins med hallonsås

Mmmm! Älskar morgonlyx. Idag fick frukosten bli 3-minuters glutenfria, laktosfria och sockerfria blåbärsmuffins toppade med hallonsås.

bild 4
bild 3 (1)  bild
 bild 4 (2)

Ingredienser (2 st muffins)
1 dl hasselnötsmjöl (mandelmjöl går också bra)
1 msk kanel
1/2 dl frusna blåbär
vaniljpulver
1 mosad banan (tips- micra den lite om den är svår att mosa)
2 ägg
sås: turkisk yoghurt eller kvarg, micrade hallon, vaniljpulver och en skvätt honung/agave

Gör så här
1. Blanda alla ingredienser. Smörj två koppar med lite kokosfett eller olja och fördela smeten i kopparna.
2. Micra på högsta effekt i ca 3 minuter. Vänd dem sedan upp och ner på en tallrik.
3. Blanda alla ingredienser till hallonsåsen i en skål och lägg sedan såsen över muffinsen. Toppa med kokos/nötter.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Frukost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s