Ljummen sparrissallad

En matig sallad som får mycket smak av vinägretten. Jag valde att göra den vegetarisk, men om man vill blanda i kött passar det bra med exempelvis knaperstekt bacon, kyckling eller laxbitar.

bild 5 (1)

Ingredienser
3 dl fullkornscouscous
ett knyte färsk sparris
några körsbärstomater
kokt haricots verts
1/2 paket feta ost
4-5 soltorkade tomater
1 liten röd lök
gröna oliver
vinägrett (2 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger, 1 stor pressad vitlöksklyfta, chilipulver, salt och peppar)
balsamico (går att utesluta)

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg sparrisen på en plåt och ringla över olivolja, salt och peppar. Placera i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter (tills de fått färg och blivit krispiga)
2. Tillaga fullkornscouscous enligt anvisningar på förpackningen. Koka haricots verts i en annan kastrull i någon minuter tills de mjuknat.
3. Hacka tomater, soltorkade tomater, lök och den kokta haricots vertsen och lägg allt i en stor skål. Tillsätt oliver. Blanda ihop alla ingredienser till vinegretten i en liten kopp.
4. Avsluta med att blanda ihop alla ingredienser, strö över fetaost och häll vinegretten över salladen. Ringla över balsamico innan servering.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s