Lakrits-chiapudding

Chiafrön – ett supernyttigt superfrö som sväller när det läggs i blöt och får en god ”puddingkonsistens”. Perfekt att förbereda på kvällen och låta blandningen stå i kylen över natten så har man frukosten klar när man vaknar. Fröna går både att köpa i vanliga matvarubutiker eller i hälsokostbutik. Den här gången smaksatte jag puddingen med lakritsrotpulver. Har tidigare gjort chiapudding med smak av kokos som du kan hitta recept på -> här.

bild 3bild 1

Lakrits-chiapudding (1 portion)
2 msk chiafrön
1 dl mandelmjölk/sojamjölk/vanlig mjölk
1 tsk lakritsrotpulver
lite frusna blåbär/andra bär
en liten skvätt honung/agave (valfritt)

  • Blanda alla ingredienser i en skål, plasta, och låt den stå en timme i kylen eller över natten. Servera med exempelvis bär, frukt, nötter eller granola.

PicsArt_13624217478238e67317b63431891_800x800ar bild 2

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Frukost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s