Quinoabiffar med äpple- & currydressing

Mmmm, det här receptet är värt att testas! Såsen är otroligt god och passar även till kyckling eller kötträtter.

bild 1 bild
bild 4
bild 5

Quinoa- och sötpotatisbiffar (6 st)
1,5 dl kokad röd quinoa
1 normalstor kokad sötpotatis (utan skinn)
1 ägg
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 liten tärnad gul lök
1 tsk röd currypasta
2 cm riven ingefära
lite koriander, cayennepeppar och salt
1/2 tsk curry, 1/2 tsk senapsfrö
lite smält kokosolja/matolja att pensla med

1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienser i en skål och klicka ut smeten till sex biffar på en plåt med bakplåtspapper. Pensla biffarna med lite kokosolja och stoppa sedan in dem i ugnen.
2. Vänd på biffarna efter 15 minuter, pensla på lite mer kokosolja och låt dem vara ytterligare 15 minuter i ugnen.
3. Servera med äpple- och currysåsen, kokt broccoli och grönsaker

Äpple- och currysås
Blanda 1 rivet äpple, turkisk yoghurt, 1-2 tsk curry, en nypa salt, lite cayennepeppar och honung/agavesirap i en skål. Låt stå i kylen tills servering.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Middag/lunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s